Geplaatst op Geef een reactie

Product van de maand Maart: Zelf kitten met de FUGI Kitset

Deze maand gaan we kijken naar een van onze toppers: De FUGI Kitset. Aangezien de bouwmarkten nog gesloten zijn en we veel tijd thuis doorbrengen, hebben we massaal besloten zelf de klussen in huis aan te pakken. Heel vaak gaat dat allemaal heel goed! U heeft zelf een prachtige tegelvloer gelegd, of die nieuwe wastafel opgehangen. Helaas volgt dan vaak het lastigste nog: Het mooi en strak afkitten van uw meesterwerk. Zelf kitten is misschien wel de grootste uitdaging van uw klus. Om uw klussen in huis eer aan te doen heeft QTools de verschillende FUGI producten van Cramer in het assortiment.

De verwerking van het afdichtingsmateriaal, b.v. siliconenkit, kan met de FUGI kitset gebeuren zonder gebruik van een hulpmiddel(afwasmiddel). Hierdoor ontstaat een betere hechting en wordt schimmelvorming onder de voeg voorkomen. Bovendien kunnen oneffenheden welke tijdens het kitten zijn ontstaan, nogmaals worden behandeld zonder de gehele voeg te moeten verwijderen

Toepassing

Met de FUGI producten bereikt u een afwerking zoals die van de professional. Daarvoor zijn er verschillende producten in het assortiment. Met het voegenmes kunt u oude kitranden goed en volledig verwijderen, waar u onze miniset met sjablonen voor de afwerking kunt gebruiken. Daarnaast hebben we nu ook de volledige set van FUGI, waar ook een geleider wordt meegeleverd voor ongelijke oppervlakken. Daarmee is de FUGI set geschikt voor de afwerking van kit van elk type en op elk oppervlak. Mocht u op een lastige plek moeten kitten raden wij u ook aan om even naar de Twisty Nozzle te kijken, waarmee u op de moeilijkste plekken de kit kan aanbrengen.

Gebruik

Wij leggen u natuurlijk graag uit hoe het product werk, maar vonden op YouTube ook deze video van CharlyDIY. Hierin legt hij heel mooi uit hoe u het mooiste resultaat bereikt. Aangezien dat ons weer een hoop werk scheelt, geven wij u de belangrijkste punten:

  • Gebruik de scherpe kant van het sjabloon naar voren voor het mooiste resultaat.
  • Met de 90 graden hoek kunt u een kitrand zo weer verwijderen. Wees dus niet bang om te oefenen en experimenteren.
  • Vergeet de zwarte pootjes niet als u langs een oneffen oppervlak moet.

U kunt de volledige FUGI Kitset aanschaffen op onze website of beginnen met enkel de sjablonen of het mesje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *